Ще се дадат допълнително над 60 милиона лева за култура. Това

...
Ще се дадат допълнително над 60 милиона лева за култура. Това
Коментари Харесай

Борисов: Австрийците казват България да се върне 3 години назад, както беше при Бойко, и всичко ще е наред

Ще се дадат в допълнение  над 60 милиона лв. за просвета . Това разгласи водачът на ГЕРБ  Бойко Борисов  пред публицисти на разкриване на нова детска градина в Раковски в коментар за  Бюджет 2024.

„ Не можем да допуснем нашите културни дейци, нашите актьори да се бутат с полицията. Това е грозна работа “ , сподели още водачът на ГЕРБ по повод протеста на културните дейци с искане за нарастване на средствата в бюджета за следващата година.

Утре с сътрудниците – с Кирил Петков и с Йордан Цонев, ще кажем още няколко неща, за които сме се договорили, заяви още Борисов.

Културни дейци стачкуваха пред отрасловото министерство (ВИДЕО/СНИМКИ)

Има доста неща в бюджета, които са ни тормозили . Има доста неща, които коригирахме. Много неща, които отстояхме – едно от тях са общините, посочи Бойко Борисов. По думите му са направени и отстъпки от страна на ГЕРБ, с цел да се получи нещо, което удовлетворява оптимално партиите, които ще гласуват  „ за “ бюджета.

„ Ако е споделил Господ, в четвъртък ще приемем бюджета и на второто четене “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и старта на  демонтажа на Паметника на руската войска в София . Според него хората би трябвало да имат опция да виждат и неприятното.

„ Минава време и никой не си спомня, както от младото потомство никой не знае какво е мракобесната Държавна сигурност, какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев, началник на Военноконтраразузнаване. Затова като има подобен монумент, може да идеш и да кажеш – ето този и тази войска вкараха българите в Белене, избиха цялата аристокрация, цялата напредничава част от обществото, в това число и кметове. Децата би трябвало да знаят чии баби, чии дядовци, чии родственици са го правили “, съобщи Борисов.

По мотив тематиката „ Шенген “, Борисов напомни, че  страната ни имаше нулева миграция.

В момента австрийците споделят, България да се върне три години обратно , както беше при  Бойко Борисов ,  и всичко ще е наред . Това споделят австрийците на елементарен език “, обърна се Борисов към медиите, наричайки вътрешните министри от държавните управления след третия му кабинет „ дилетанти “.

„ Кое е непочтено в австрийската позиция ? Аз тогава като споделях нулева миграция, споделях бюджетен остатък, вие казвахте „ айде, айде “. Кое да ви разясня?! Нямаме потребен ход, в случай че не се стегнем и да работим – от една страна дипломацията, въпреки това законите, от трета страна миграция “, съобщи още Борисов и заключи: „ Просто би трябвало да върнем времето преди „ смяната “.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР